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Advisory Opinion 
Engineer/Surveyor of Record Affidavits 

 
The purpose of the Engineering/Surveyor of Record Affidavit is to ensure accountability to the public 
that all business entities offering engineering and surveying services are legally able to do so.  
 
Business entities that advertise or otherwise purport to offer engineering and/or surveying services, 
either by direct solicitation of work primarily involving engineering and/or surveying, or by 
responding to solicitations that have engineering and/or surveying as the primary component of the 
solicitation, must have a licensed professional engineer and/or surveyor on staff who is able to 
contractually bind the firm on matters pertaining to engineering and/or surveying, pursuant to 
Sections 61-23-21 and 61-23-27.9 of the Engineering and Surveying Practice Act. This individual must 
be a full-time employee of the business entity. The business entity must file an affidavit with the 
Board identifying this individual and the licensee must acknowledge and accept this designation.  
 
Business entities that do not offer engineering and/or surveying services as a primary part of their 
business activities, but who may, from time to time, bid and accept a contract that has an 
engineering and/or surveying component in the scope of work, are required to retain, by contract, a 
licensed engineer or surveyor to oversee these professional activities.  This individual must be able 
to contractually bind the firm on matters pertaining to engineering and/or surveying. An affidavit 
identifying the licensed professional who will oversee these activities and the specific time period 
this oversight will be in effect must be kept on file with the Board.  

 

Further, the professional engineer or surveyor so identified by the business entity must 

acknowledge and accept this designation, and an officer of the business entity must affirm 

this contractual relationship. This affidavit must be kept current and on file with the Board. 

 

 

 

 

 

 

 

 


